Sist endret: 25. aug. 2026

Slett systemtilgang

Denne veiledningen viser hvordan du sletter en systemtilgang.

Sletting av systemtilgang

For å slette en systemtilgang må du kunne administrere fullmakter for virksomheten. Det kan du for eksempel gjøre som daglig leder eller med administratorfullmakten Tilgangsstyring eller Hovedadministrator. Ved sletting fjernes alle fullmaktene som er knyttet til systemtilgangen, automatisk. Sletting er foreløpig bare mulig i Altinn-portalen.

Slik sletter du en systemtilgang

  1. Logg inn i Altinn-portalen og åpne oversikten over systemtilganger.

  2. Finn og klikk på systemtilgangen som skal slettes.

    Sletting steg 1

    Sletting steg 2

  3. Klikk Slett systemtilgang.

    Sletting steg 3

Merk: Klienter som er tilordnet systemtilgangen, fjernes også når systemtilgangen slettes.